НОВИНИ

Остава сериозно положението с мръсния въздух в няколко града

Днес най-сериозно е положението с мръсния въздух в Пловдив, Горна Оряховица, Шумен и София. Столичната община пусна "зелен билет" на цена от 1 лв. за всички видове обществен превоз. Целта е повече столичани да оставят личните си автомобили и да се предвижват с градския транспорт.

Милена Кирова
от Милена Кирова
12:14, 04.12.2018 (извънредно)
Чете се за: 00:27 мин.
У нас

По-евтин билет за по-чист въздух, но автомобилният трафик в пиковите сутрешни часове остана. Това видяхме на "Цариградско шосе", където традиционно колона от автомобили се насочва към Бизнеспарка.

Иначе от Центъра за градска мобилност са категорични, че навсякъде са заредени "зелени билети". Припомнят, че те само днес са еквивалента на дневната карта за всички превозни средства, но вместо 4 лева, струват само лев. Те не се перфорират в автобусите. Просто трябва да го носите със себе си.

И едно предупреждение - глобите остават. Така че евтините билети не са извинение да пътувате без билет въобще. А да припомним и че по основни столични булеварди има обособени буферни паркинги в най-десните ленти за движение.

Иначе днес нивата на фини прахови частици в София са най-високи в Павлово - 160 микрограма на кубичен метър при допустима норма от 50.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ограничение от 30 км/ч въвеждат по кварталните улици в Пловдив
Ограничение от 30 км/ч въвеждат по кварталните улици в Пловдив
Награда за репортера на БНТ Мариела Хубинова
Награда за репортера на БНТ Мариела Хубинова