НОВИНИ

От Пьонгчанг потвърдиха за опит за кибератака по време на откриването на Игрите

Организаторите на зимните олимпийски игри в Пьонгчанг потвърдиха за кибератака по време на церемонията по откриването. Вмешателството обаче не е попречило в критична степен. Източникът на атаката не се съобщава.

Емилия Запартова
от Емилия Запартова
18:54, 11.02.2018
Чете се за: 00:39 мин.
По света

Сериозна кибератака е била предотвратена по време на петъчната церемония по откриването на игрите в Пьонгчанг. Електронните системи, в това число телевизионният и интернет сигнали са били засегнати, но не непоправимо. Домакините не съобщават подробности.

Марк Адамс, говорител на МОК: Няма да даваме подробности по разследването, защото то не е приключило и най-вече защото в случая е замесена сигурността, а на тези игри тя е особено важна.

Общо 280 000 южнокорейски полицаи, военни и специалисти по сигурността ще следят за реда по време на олимпиадата.Самоличността,екипировката и личния багаж на всеки щателно се проверяват. Домакините използват специално оборудвани камиончета, за по-голяма сигурност. Шофьорите им разполагат с рентгенови лъчи, с които проверяват коли в олимпийското село.

Ким Ми-сук, връзки с обществеността: Имаме 12 камиона, само за пет секунди всеки от тях може да провери превозно средство.

На разположение са и 800 камери и екипи, специализирани за случаи на отвличания.

;

Повече новини от предстоящите Зимни олимпийски игри в Корея четете на спортния информационен сайт на БНТ sport.bnt.bg.

Зрителите на БНТ ще могат да наблюдават на живо най-интересните моменти от Олимпийските игри в южнокорейския град Пьонгчанг, които ще се проведат от 9 до 25 февруари.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Родители искат камери в детските градини
Родители искат камери в детските градини
МВнР: Няма загинали българи при катастрофата на руския самолет край Москва
МВнР: Няма загинали българи при катастрофата на руския самолет край Москва