НОВИНИ

Откритият плаж в село Баня ще бъде отдаден на концесия за 35 години

Общинският съвет в Разлог даде съгласие открития плаж в село Баня да бъде отдаден на концесия в рамките на 35 години. На негово място се предвижда да бъде изграден "Център за активен отдих и плувни спортове.” От общината ще поставят условия пред бъдещия концесионер около басейните да не се строи хотелска част.

БНТ2-Благоевград
от БНТ2-Благоевград Елена Чимева
19:00, 01.12.2017
Чете се за: 00:47 мин.
У нас

Басейнът в село Баня е построен преди 52 години. Захранването с минерална вода е от естествен извор. Съоръжението не е в добро състояние въпреки, че през годините от общинския бюджет са заделяни средства за ремонти и поддържане.

Красимир Герчев, кмет на община Разлог: "Смятаме, че там трябва да имаме висококачествена услуга съответно да предлага най-новите съоръжения и съответно и басейни, които да има възможност за повече посетители и за децата. "
Радослава Картулева: "Аз съм аз лично мисля, че е добре да се направи, за да може да имаме повече туристи да има повече комфорт за населението.
Костадин Попов: "Има си хора, които всека сутрин идват да плуват тука без пари и им е кеф. са викат "това ще ни се разтури". еми ще се разтури - всяко удоволствие се плаща."

Новият концесионер, който се очаква да бъде избран до половин година, трябва да изгради 4 басейна и да обособи повече места за плажуване на терен от около 10 декара.

Красимир Герчев, кмет на община Разлог: "В началото на юни 2 седмици има плувно лято и съответно това плувно лято ще заложим, че трябва да бъде безвъзмездно и безплатно за децата на община Разлог. "

Новият център ще даде възможност на гостите, които почиват в къщите за гостите и малките семейни хотели на местните хора да ползват лечебната минерална вода на достъпна цена. Сега в хотелските комплекси, които имат басейни и спа центрове ползването на ден на човек излиза 35 лева.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Никола Груевски подава оставка като лидер на ВМРО-ДПМНЕ
Никола Груевски подава оставка като лидер на ВМРО-ДПМНЕ
Емил Христов: И вносителите са наясно, че вотът на недоверие е несериозен
Емил Христов: И вносителите са наясно, че вотът на недоверие е несериозен