НОВИНИ

Отвориха черните кутии на сваления край сирийската граница руски самолет

Черната кутия на сваления от турски изтребители руски бомбардировач беше отворена в Москва в присъствието на руски и чуждестранни представители.

Емилия Запартова
от Емилия Запартова
19:05, 18.12.2015
Чете се за: 00:29 мин.
По света

Експерти, дипломати и журналисти присъстваха на отварянето на черната кутия на сваления на 24 ноември руски боен самолет Су- 24. Генерал от авиацията обяви едно от заключенията.

ген. лейтенант Сергей Дронов, зам.-командващ военновъздушните сили на Русия: "В настоящия момент разполагаме с всички необходими доказателства, които потвърждават, че руският самолет не е нарушавал границите на въздушното пространство на Турция".

Дронов обърна внимание, че боята около винтовете на кутията е непокътната, което означава, че устройството не е било отваряно. Москва особено държи на откритостта в този случай.

ген. лейтенант Сергей Дронов: "В съответствие с препоръката на президента на Руската федерация процедурата по отварянето и дешифрирането на данните от записващото устройство ще бъдат максимално прозрачни както за руската, така и за международната общественост".

Русия покани експерти от 14 страни да участват в разчитането на данните. Отзоваха се само Китай и Великобритания. Резултатите ще бъдат оповестени в понеделник.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Цв. Цветанов: Не сме имали никакви съмнения, че ще съберем над 120 гласа
Цв. Цветанов: Не сме имали никакви съмнения, че ще съберем над 120 гласа
Установени са родителите на изоставеното в Пловдив бебе
Установени са родителите на изоставеното в Пловдив бебе