​Патриарх Неофит вече е изведен от реанимация

Патриарх Неофит вече е изведен от реанимация и състоянието му се подобрява. Вчера той беше приет по спешност в Клиника по кардиология в частна столична болница заради обостряне на хроничното му заболяване. Лечението на патриарха продължава в терапевтично отделение.

Мая Димитрова
от Мая Димитрова
20:22, 19.04.2018 (извънредно)
Чете се за: 00:29 мин.
У нас

Патриархът се почувствал зле вчера в ранния следобед. Състоянието му тогава е определено като сравнително критично и затова е настанен в реанимацията.

Западно и средноевропейски митрополит Антоний: Той има две клапи на сърцето, те са сменени преди няколко години, така че нормално е човек да се почувства и заради налягането атмосферното или пък преумора, различни може да има причини, които да доведат до прилошаване.

От Светия Синод по-рано днес призоваха да се помолим за бързото възстановяване на патриарха и като че ли молитвите им са били чути. Състоянието му вече е стабилно и преди няколко часа патриарх Неофит е изведен от реанимация.

Проф. Николай Младенов - началник на Клиника по анестезиология и интензивно лечение: Патриархът в момента е в отлично състояние, тоест възстановени са съотвените нарушения, които бяха вчера констатирани и днес започва неговата активна рехабилитация.

До дни негово светейшество ще бъде изписан от болницата.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Политически реакции след КСНС при президента Румен Радев
Политически реакции след КСНС при президента Румен Радев
Искане за оставка и извинение в НС заради отказан достъп на хора с увреждания
Искане за оставка и извинение в НС заради отказан достъп на хора с увреждания