НОВИНИ

Петър Низамов-Перата е заплашвал афганистанците с нож и пистолет

Петър Низамов-Перата е заплашвал афганистанците с нож и пистолет. Той е търсил пари в тях и се е опитал да ги обере, но след като не е намерил нищо, ги е завързал със свински опашки и отпратил обратно към Турция. Това са показанията на тримата афганистанци, дадени пред разследващите.

bnt avatar logo
от БНТ
13:19, 13.04.2016
Чете се за: 00:38 мин.
У нас

На извънреден брифинг апелативният прокурор на Бургас Любомир Петров и директорът на ОД на МВР старши комисар Калоян Калоянов съобщиха, че снощи е претърсен домът на Низамов, където са открити марихуана, мачете и газов пистолет. Вече е отправено искане за удължаване на мярката му за неотклонение на 72 часа. Ще се иска и постоянното му задържане под стража. В момента се извършва разпознаване и на останалите "ловци на бежанци", които също ще бъдат подведени под отговорност.

Любомир Петров- апелативен прокурор на Бургас:
По показания на тримата афганистанци групата е била около 10 души, които са имали пистолет и всикчи са били с ножове. Така че не е толкова лесно да бъдат издирени останалите лица и да видим от тези останали, от тази група 10 души какво отношение имат към тези неправомерни действия. Законът ще бъде приложен такъв, какъвто е. Недопустимо е да има такива групи, които да изземват правомощията на органите на реда. Това не е отстрел на вреден дивеч, това са хора. Не могат така да ги задържат и да се отнасят с тях.
старши комисар Калоян Калоянов- директор на ОД на МВР :
Областната дирекция поощрява случаите, когато граждани са се намесвали и са предотвратявали престъпления в рамките на закона.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Промени в Закона за движение по пътищата
Промени в Закона за движение по пътищата
ВМЗ-Сопот и „Кинтекс“ влизат в списъка на забранените за приватизация дружества
ВМЗ-Сопот и „Кинтекс“ влизат в списъка на забранените за приватизация дружества