НОВИНИ

Планински спасители са помогнали на трима туристи, затрупани от лавина в Рила

Планинска спасителна служба е оказала помощ на трима туристи, затрупани от лавина в Рила. Това съобщиха от Планинската спасителна служба.

bnt avatar logo
от БНТ
09:59, 04.03.2017
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

Тримата туристи – две момчета и едно момиче са тръгнали около 05.00 часа от хижа Мальовица. Лавината ги е затрупала в района на местността Камината.

Спасителите от планинската служба веднага са се отправили към района с моторна шейна. Междувременно на спасителите се е обадило и момичето, което също е успяло да се измъкне от снега, но заради фрактура на крака не може да се движи.

Тя е била посъветвана да не мърда и да се опита да съхрани батерията на телефона си, за да може да дава информация на спасителите. До пристигането им е станало ясно, че и третото момче е успяло само да се изрови от снега.

Иван Драгошинов - ПСС
"В 6.37 получих сигнала през 112. Момче ми се обажда и казва падна лавина Ние се намираме над Мальовица над Камината - това е една форма на скално образование - трима души сме, другите не знам къде са аз не знам как се спасих, може би е бил в малко шоково състояние. Веднага от Боровец се сформира група, тук се събра група от София заедно в готовност и лавинно куче. В момента тече транспортна акция за сваляне на момичето към школа Мальовица и от там към лечебно заведение."
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Обущарството-един от изчезващите занаяти
Обущарството-един от изчезващите занаяти
Подготовката за конните надбягвания в с. Маноле
Подготовката за конните надбягвания в с. Маноле