НОВИНИ

По-високи цени на автомобилите втора употреба в Дупница

С около хиляда лева по-скъпо се продават коли втора употреба в автокъщите край Дупница, в сравнение с миналата година. Причините за по-високите цени на автомобилите, заради загуба на клиенти от Гърция, Русия и Сирия и спрените курсове на около 100 автовоза от Италия ,които не са успели да доставят коли в автокъщите, заради едномесечната блокадата на българо-гръцката граница.

bnt avatar logo
от Добрина Грачанлиева
11:08, 05.03.2016
Чете се за: 00:50 мин.
У нас

Най-търсени са автомобилите среден клас, които са в добро състояние и с изрядна техническа поддръжка. По-скъпите коли, над 10 хиляди лева се купуват по-рядко. Клиенти казаха, че преди да купят автомобил се интересуват от марката и горивото, което харчи превозното средство. Македонците са сред редовните клиенти на автокъщите в Дупница.

„Колко пари сте събрал за кола?
-Ема какво да кажеме 3-4 хиляди евро.
-Но хубава кола искате да вземете?
-Па хубава се разбира, да нема поправки, да се вози, да се кара."

Македонци разказаха ,че купуват коли у нас, защото са на изгодни цени.

„Имаме мито на тия возила, значи ако тук се купи 3 хиляди лева, при нас има 2 хиляди лева мито, мислим ако 3 хиляди евро, ако се купи хиляда лева имаме мито, значи толко е по-скъпа колата с 30%."

Причина за по-високата цена на масово търсените коли, средна класа, се дължи и на кризата в Италия.

„В Италия, нали ги удари кризата и хората взеха да си карат автомобилите до последно,не ги сменяват ,както преди.

Заради голямото предлагане на автомобили втора употреба, в автокъщите в Дупница собствениците разказаха, че не си позволяват да предлагат коли в лошо техническо състояние.

"Конкуренцията е голяма тук , виждате всеки прави автомобилът да му е в топ състояние, защото при тази конкуренция няма как да има някакви изненади в автомобила."

Търговците на коли казаха още, че след края на блокадата на българо-гръцката граница, очакват пазарът да се оживи, да има доставки и цените да паднат.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
По два лева за храна на ден
По два лева за храна на ден
Родолюбието като кауза
Родолюбието като кауза