НОВИНИ

Президентът Радев: Външната ни политика трябва да е принципна и предвидима

Българската външна политика трябва да бъде открита, принципна и предвидима, за да печели приятели и партньори по света. Това каза президентът Румен Радев в словото си на традиционния за началото на годината прием за ръководителите на дипломатическите мисии, акредитирани в България.

Вера Александрова
от Вера Александрова
19:27, 29.01.2018
Чете се за: 00:26 мин.
У нас

Той изрази убедеността си, че председателството е едновременно и предизвикателство, и отговорност, и огромна възможност. Заяви, че страната ни има ясни приоритети за следващите 6 месеца. Според президента е много важно да бъдат намалени различията в Съюза като икономическото развитие и жизнения стандарт между Изтока и Запада, Севера и Юга. Подчерта, че значимият приоритет на българското председателство ще са Западните Балкани.

Румен Радев - президент на Република България: Да, ние твърдо стоим зад този приоритет. Без да върнем вниманието на Европа към този регион, Европа не може да бъде единна, сигурна и стабилна. Европейското призвание на страните от Западните Балкани не подлежи на дискусии изобщо, но когато водим този дебат, трябва да бъде ясно, че оценката се основава на индивидуалните постижения на всяка една страна.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Протест срещу ниските заплати в общинските структури в Кърджали
Протест срещу ниските заплати в общинските структури в Кърджали
3-годишно дете е било разкъсано от питбул в пазарджишкото село Мокрище
3-годишно дете е било разкъсано от питбул в пазарджишкото село Мокрище