НОВИНИ

Засилени мерки за сигурност във Варна заради избягалия затворник Борис Иванов

Продължава издирването на избягалия в Ловеч затворник Борис Иванов. Във връзка с издирването, на входно-изходните пътища за Варна се извършват засилени проверки.

bnt avatar logo
от БНТ
09:38, 22.06.2018 (обновена)
Чете се за: 00:48 мин.
У нас

Полицейските проверки затрудниха трафика на влизане в града по магистрала "Хемус". Там се е образувала голяма колона от чакащи автомобили. От пресцентъра на полицията във Варна отказаха информация по темата.

Борис Иванов е излежавал 13-годишна присъда за блудство и кражби от 2011 г. По неофициална информация той е имал съучастник, който е осигурил автомобил за бягството, с който двамата са тръгнали в посока Варна.

В издирването на избягалия затворник се включиха хеликоптер и части на жандармерията. През цялата нощ са претърсвани райони около Ловеч, а днес вече е спокойно и няма засилено полицейско присъствие.

От полицията призовават гражданите, които забележат лицето или имат информация за него, да се обадят на телефон 112 или в полицейските управления в цялата страна.

По искане на БСП, заместник-правосъдният министър Николай Проданов запозна депутатите с информацията по случая.


Николай Проданов, зам.-министър на правосъдието: Вероятно се касае за грешна преценка от страна на ръководството на затвора дали този човек да бъде пускан на работа на открит външен работен обект. И другият въпрос, който е значително по принципен, се отнася до работата въобще на лишените от свобода. В нашата теория, а не само в нея, на труда се отделя едно значимо място по отношение на превъзпитанието на лишените от свобода.

Главният прокурор Сотир Цацаров каза, че засега издирването не е дало резултат. Според него до месец трябва да се направят промени в закона за изтърпяване на наказанията и да се въведе ред на режима, който позволява работа на открито.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Якето на Мелания Тръмп - гаф или провокация
Якето на Мелания Тръмп - гаф или провокация
Нова камила в Столичния зоопарк
Нова камила в Столичния зоопарк