НОВИНИ

Прокуратурата съобщи, че министърът в оставка Николай Ненчев не е бил подслушван

Прокуратурата съобщи, че военният министър в оставка Николай Ненчев не е бил подслушван във връзка с повдигнатите му две обвинения, но не разкри дали срещу него са били прилагани специални разузнавателни средства по други разследвания. В отворено писмо до Сотир Цацаров, Ненчев вчера изрази съмнения, че е бил подслушван. Той пита - "Кой , на какво основание и за какъв период е наредил това?" Днес министърът в оставка уточни, че е останал с впечатлението, че е подслушван, след като се запознал с някои от обвиненията срещу него.

bnt avatar logo
от Ст.Рошкев / П.Ангелова
17:44, 09.12.2016
Чете се за: 00:27 мин.
У нас
Николай Ненчев, министър на отбраната в оставка: "Питам много ясно в писмото - до кого е достигала тази информация и дали хората, които обработват тази информация, имат същото ниво на секретност, каквото имам аз. Знаете, че в НАТО се изисква най-високото ниво. А всички тези разговори ги водя чрез този телефон. Разбира се, имам и друг, но този е основният ми телефон. Аз очевидно вярвам на прокуратурата, защото съм завършил и право, и ще продължа да вярвам, друг е въпросът дали вярвам на главния прокурор."

От Пресцентъра на Прокуратурата днес съобщиха, че спрямо Николай Ненчев не са прилагани специални разузнавателни средства по искане на прокурор. "Отговорите на всички други поставени от министъра в оставка въпроси се съдържат в Наказателно-процесуалния кодекс и Закона за специалните разузнавателни средства, чиито текстове са общодостъпни" ,пише в съобщението на прокуратурата.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
От БСП твърдят за нарушения в столичния завод за отпадъци
От БСП твърдят за нарушения в столичния завод за отпадъци
Съдии от Софийския районен съд протестираха пред Висшия съдебен съвет
Съдии от Софийския районен съд протестираха пред Висшия съдебен съвет