Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ

Актьор спаси живота на зрител по време на представление в Народния театър

Актьорът Дарин Ангелов прекъсна представление в Народния теaтър, за да спаси човешки живот. Благодарение на него зрителят, който си е глътнал езика по време на спектакъла, сега е жив и здрав.

Айше Сали
от Айше Сали
16:51, 09.12.2016
33351
Чете се за: 00:57 мин.
Още

Трудно го убедихме да разкаже тази история. Дори с аргумента, че за доброто трябва да се говори. След дълго настояване и безброй телефонни разговори с журналисти, най-накрая Дарин Ангелов склони. С неохота и деликатност, защото далеч не се чувства като герой, и не желае неговата постъпка да накърни личното пространство на обикновен човек.

Дарин Ангелов, актьор: "Бил съм на точното място в точния момент по стечение на обстоятелствата. Смятам, че всеки един човек би реагирал по подобен начин. Няма нищо по-ценно от човешкия живот, ако ще и легенди да играят по сцената. Изобщо не се замислих, втурнах се и помогнах."

Фактологията на тази история ни връща към вечерта на 4 декември. По средата на представлението "Дългият път на деня към нощта", Дарин дочува похъркване от публиката. Първо си мисли, че някой е задрямал, но малко по-късно чува същите звуци. Поглеждайки към публиката погледът му се спира върху 46-годишен мъж на първия ред, който си е глътнал езика. Актьорът слиза от сцената и се втурва към зрителя. Докато се опитва да помогне обаче, мъжът захапва дланта му. Тогава Дарин сваля колана си и така успява да извади езика на пострадалия.

Дарин Ангелов, актьор: "Някъде се случват подобни неща всеки ден - някой някъде спасява някого. Със сигурност, но поради простата причина, че се занимавам с тази професия, по някакъв начин съм обект на внимание."

От няколко дни на таблото за съобщения в Народния театър е окачено благодарственото писмо към Дарин Ангелов на директора Мариус Донкин. Чувайки за него актьорът се усмихва и отново със скромност се опитва да отклони темата. А всички зрители, които не са успели да догледат спектакъла заради инцидента, могат да презаверят билетите си за 20 януари.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Мистериозна смърт на трима души в Куклен
Мистериозна смърт на трима души в Куклен
Мобилно приложение изповядва грехове
Мобилно приложение изповядва грехове