НОВИНИ

Мистериозна смърт на трима души в Куклен

Трима души бяха намерени мъртви в дома им в град Куклен. Телата на семейство Боруджиеви – майка на 81 години синът ѝ и дъщеря ѝ - на 52 и 50 години, са открити от представители на общината, след като от социалната трапезария подали сигнал, че възрастната жена не е взимала храна два дни. От полицията в Пловдив съобщиха, че по телата няма следи от насилие и най-вероятно тримата са починали по-различно време през последните дни. Експертиза ще покаже в какъв период се е случило това.

bnt avatar logo
от Златин Бояджиев
16:52, 09.12.2016 (извънредно)
Чете се за: 00:41 мин.
У нас

Години наред майката се грижела сама за сина и дъщеря си, които имали психични проблеми. Според съседи, семейството отдавна се е нуждаело от помощ.

Веселина Маринова – съседка: "Аз съм тази, която подавах сигнали многократно, стократно, хилядократно на всички в общината, на всички. И социални грижи, никой не се поинтересува от хората...оставиха хората да умрат от глад, студ и мизерия".

От община Куклен обясниха, че са осигурили на семейството бойлер, легла и храна, както и че домът им е бил обезпаразитен от специализирана фирма.

Мария Белчева – кмет на Куклен: "Общината предприе всички необходими мерки, сезирахме социално подпомагане да бъдат настанени в дом. За съжаление процедурата е много тежка и това не можа да се осъществи".

Според дирекцията за социално подпомагане „Родопи”, и синът и майката категорично са отказали социален асистент или да живеят на друго място.

Пенка Пашкова – Дирекция социално подпомагане „Родопи” нач. отдел „Социална закрила”: "Отказаха и сина и тя да бъдат настанени в дом, казаха, че си имат къща и желаят да си бъдат в дома и може би трябва да се вземат някакви законодателни промени за да може по някакъв начин да се изчистят тези пропуски в закона".

От Прокуратурата проверяват всички версии за смъртта на семейството. По случая са назначени съдебно-медицинска и химическа експертизи.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Скандал на делото за опожарените тютюневи складове в Пловдив
Скандал на делото за опожарените тютюневи складове в Пловдив
Актьор спаси живота на зрител по време на представление в Народния театър
Актьор спаси живота на зрител по време на представление в Народния театър