НОВИНИ

Протест в Благоевград срещу кмета Атанас Камбитов

На протест срещу кмета на Благоевград Атанас Камбитов излязоха около 20 граждани и общински съветници. Според тях действията на градоначалника не са прозрачни и много често ощетяват както Общината, така и представители на местния бизнес.

bnt avatar logo
от Антон Чавдаров
18:50, 23.12.2016
Чете се за: 00:41 мин.
У нас

Основните обвинения срещу Камбитов са, че общината провежда търгове с предизвестен победител, а в комисиите за определяне на фирми изпълнители участват само определени общински съветници.

Калоян Ханджийски, общински съветник
"Тоест опозиционерите не биват викани на търгове, където се формират заплати, това са нарушения, освен всичко друго, че никой не иска опозиционен съветник да участва в търг за блок, който е наредена конфигурацията. Аз нито веднъж не съм участвал на търг за блокове."

Кметът бе обвинен и в това, че не позволява 400 хиляди лева, получени от дарител за Солунската гимназия в Благоевград, да бъдат инвестирани в учебното заведение. Упреци бяха отправени и за застрояването на зелените площи в града.

"Нищо не виждам за тия 7 години да е направено за този град."

"Не, той за себе си направи! За себе си много направи."

От Община Благоевград отговориха, че всички провеждани процедури са законосъобразни и прозрачни. Добавиха, че осигуряват конкурентна среда за бизнеса в града.

Атанас Камбитов, кмет на Община Благоевград
"Не искам да легитимирам напъните на един или друг. Вие видяхте мнозинството от 15-16 човека, така че нашата позиция е ясна, вършим си работата съвсем отговорно."

Протестиращите уточниха, че на този етап не искат оставката на Камбитов, а настояват само за цялостна ревизия на неговите действия като кмет.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ЕК преведе допълнително над 42 млн. евро в борбата с бежанската криза
ЕК преведе допълнително над 42 млн. евро в борбата с бежанската криза
Убитият в Милано атентатор е влязъл в Италия през Франция
Убитият в Милано атентатор е влязъл в Италия през Франция