НОВИНИ

Проверяват къща за гости в село Донковци

От Фонд "Земеделие" проверяват къща за гости, построена с евросредства в еленското село Донковци на брега на язовир "Йовковци", по сигнал, че собственикът е близък до кмета на Горна Оряховица Добромир Добрев. Построена е със 185 000 лв. субсидия, а мониторингът ѝ изтекъл още през 2017 г. Резултатите от проверката се очаква да бъдат оповестени в края на месеца.

bnt avatar logo
от Зорница Илиева
20:37, 18.06.2019
Чете се за: 00:38 мин.
У нас

Къщата за гости е пусната в експлоатация преди четири години. Проверката се прави по съмнения, че не е работила като туристически обект, а е използвана за лични нужди.

Калоян Костадинов - заместник-изпълнителен директор на Държавен фонд "Земеделие": Първи братовчед на кмета е наш бенефициент по програма за развитие на селските региони. Тази къща в момента се проверява и от Главна дирекция "Национална полиция" и от Главна прокуратура. Тя е в изтекъл мониторинг той е изтекъл 2017 г. и след плащане не е проверяван.

В момента имотът се продава за 400 000 лева, тъй като собственикът Станислав Стайков имал банков заем, който не можел да обслужва. Той заяви, че проверката днес не го притеснява, тъй като по думите му всичко е изрядно, а всяка година тук са регистрирани средно по 600 нощувки.

Станислав Стайков - собственик на къщата: Преди 4 години, 2015 година, пак бях на прокурор. Дойдат ли избори ... всичко си е законно!

Проверяващите днес разгледаха документацията, както и наличния инвентар, за който е били отпусната част от евросубсидията. Ако има нарушение и се съберат необходимите доказателства, ще бъде издаден акт за 100% връщане на европарите, казаха от Фонд "Земеделие".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Масирани проверки на полицията заради зачестилите катастрофи
Масирани проверки на полицията заради зачестилите катастрофи
Световноизвестният журналист Ерик Уайнър се срещна с почитатели в София
Световноизвестният журналист Ерик Уайнър се срещна с почитатели в София