НОВИНИ

Първият сняг не предизвиква сериозни проблеми в страната

Първият сняг не предизвиква сериозни проблеми в страната засега. Главните пътища са проходими при зимни условия, но съветът е да се шофира със съобразена с обстановката скорост. Всички пътни служби заявиха, че са в готовност за своевременното почистване и опесъчаване на пътищата. Вижте каква беше обстановката във Видинско, Врачанско и Благоевградско.

bnt avatar logo
от Й. Бакалска
19:11, 29.11.2016
Чете се за: 00:37 мин.
У нас

Аварирал товарен автомобил блокира за няколко часа движението по международния път Е-79 край град Димово. До изтеглянето му, полицаи пренасочваха движението по друг маршрут. Колони от автомобили изчакваха да преминат в двете посоки. Шофьори останаха на пътя повече от три часа, докато бъде изтеглен закъсалият автомобил.

Шофьор: То тука не трябват вериги в момента след тая вода. За това време в такива катастрофи се оправят хората за часове. В България това не се е случвало и няма и да се случи.

От 7 до 10 см достигна снежната покривка във Врачанско. Заради снега спря ремонтът на участъка от Е-79 през областния град, а техниката беше извозена, за да не се пречи на почистването и трафика. Първият сняг не изненада поддържащите фирми в Благоевградско и не се стигна до затваряне на пътища, нито до ограничаване на движението.

Бисер Михайлов - областен управител на Благоевград: Използвам възможността да се обърна към шофьорите да се движат с ниска скорост, тъй като настилката е мокра, да се съобразяват с това, че условията са зимни.

Над 100 работници почистваха снега по улиците в Благоевград. 106 машини през целия ден чистеха главните пътни участъци в областта.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Музикална вечер, посветена на Шостакович в Русе
Музикална вечер, посветена на Шостакович в Русе
Цветанов: Ако влезем в политическа криза, може да откажем председателство на ЕС
Цветанов: Ако влезем в политическа криза, може да откажем председателство на ЕС