НОВИНИ

Реновират част от сградата и материалната база на УАСГ

Университетът по архитектура, строителство и геодезия започва проект за обновяване на част от материалната си база. След по-малко от три години ръководството на висшето училище обеща да бъде реновиран физкултурния салон, както и техниката в научните лаборатории да бъде подменена с нова.

Тереза Ставрева
от Тереза Ставрева
17:20, 17.01.2017
Чете се за: 00:39 мин.
Още

Години наред научните лаборатории чакат да бъдат обновени с по-модерна техника. Според ръководителя на проекта за обновяване инженер Красимир Бошнаков това би привлякло много повече студенти, които заради липсата на условия сега заминават извън България.

Гл. ас. д-р Красимир Бошнаков
"Техниката, с която разполагаме на места многократно е надвишила своя експлоатационен прогнозен срок. Със сигурност модернизацията на това оборудване ще ни даде много по-големи възможности в процеса на обучение."

В проекта е предвидено и реновирането на сградата на Ректората. Идеята е тя да стане по-достъпна и да бъдат изградени съоръжения за по-лесен достъп на хора с увреждания. Ръководството смята да инвестира и в реконструкцията на физкултурния салон, който е в окаяно състояние.

Проф. д-р инж. Иван Марков
"Изключително важно е спортната база, която ще бъде ремонтирана, а също така и централната лаборатория - тя е университетска и е за хидравлични изследвания. Наред с това ще бъде закупено и високотехнологично оборудване, което пряко ще подобри учебния процес и ще повиши подготовката на бъдещите архитекти и инженери."

Стойността на инвестицията е малко над 3 милиона лева, а парите са осигурени от Европейска програма. Крайният срок частичният ремонт да стане факт е след малко повече от две години.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Две стрелби за часове в центъра на София
Две стрелби за часове в центъра на София
БСП се обяви за оставане на плоския данък за всички с доходи до 10 000 лв.
БСП се обяви за оставане на плоския данък за всички с доходи до 10 000 лв.