НОВИНИ

Румен Радев: ​Има опасност България да приземи бойната си авиация

Има опасност България да приземи бойната си авиация, тъй като конкурса за закупуването на нов изтребител се връща в изходна точка. Това заяви тази сутрин пред журналисти президентът Румен Радев.

bnt avatar logo
от БНТ
11:43, 16.09.2017
Чете се за: 00:30 мин.
У нас
Румен Радев, президент на България: Лобистите постигнаха своето. Конкурсът вече се връща в изходна точка и това заплашва окончателно да приземим 100-годишната си авиация. Задраскан беше трудът на военните експерти, очакванията на военните летци и инженери за навременното решаване на този много важен проблем, но както казах това беше целта на тази комисия да бъде използвана като трибунал за политически цели.

В края на изминалата седмица временната парламентарна комисия, която проучва конкурса заяви, че офертата на Съединените щати и Португалия е била дисквалифицирана неправомерно затова трябва процедурата да се върне на ниво подаване на оферти, а след това да се проведе ново гласуване.

Президентът коментира още и избирането на председател на Върховния административен съд като заяви, че е най-логично той да се избира от новия състав на Висшия съдебен съвет, но отказа да отговори дали ще подпише указ за назначаването му.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Почина актьорът от Туин Пийкс Хари Дийн Стантън
Почина актьорът от "Туин Пийкс" Хари Дийн Стантън
Лято без проблеми отчитат от Агенцията за безопасност на храните
Лято без проблеми отчитат от Агенцията за безопасност на храните