НОВИНИ

Шофьорите в градския транспорт в София ще продават "зелен билет"

Отново опасно мръсен въздух в София. Данните от системата за ранно предупреждение показват, че в някои квартали замърсяването надхвърля повече от пет пъти допустимите нива.

Цанка Николова
от Цанка Николова
18:10, 26.01.2018
Чете се за: 00:27 мин.
У нас

Данните показват, че днес най-голямо замърсяване има в кварталите "Хиподрума" и "Павлово". По-ниски стойности, но отново над нормата се наблюдават в кварталите "Надежда" и "Дружба". От Общината напомнят, че шофьорите на обществения транспорт в София ще продават "зелен билет" в дните, когато стойностите на замърсяване на въздуха в столицата са завишени.

"Зелен билет" ще има и в пунктовете за продажба на билети и карти на Центъра за градска мобилност и столичното метро.На билета е изписана цената от 1.00 лв., както и че важи за един ден и за цялата градска мрежа.

Днес в столицата отново беше отчетено замърсяване на въздуха, а пътуването със "зелен билет" е извънредна мярка на общината. Целта е да се стимулират хората да оставят колите си и да ползват градския транспорт в дните с висока концентрация на фини прахови частици.

Тези мерки ще влязат в сила след две седмици.


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
БНТ предостави безвъзмездно продукции на телевизия в Босилеград
БНТ предостави безвъзмездно продукции на телевизия в Босилеград
Семейни фирми от Първомайско намират все по-трудно работна ръка
Семейни фирми от Първомайско намират все по-трудно работна ръка