НОВИНИ

След заседанието на МОК без окончателно решение за Русия и игрите в Рио

Изпълнителното бюро на Международния олимпийски комитет приключи заседанието си, но окончателно решение все за участието на Русия в Олимпийските игри в Рио де Жанейро още няма. Ръководителите на централата ще изчакат първо произнасянето на арбитражния съд в Лозана преди да предприемат своите мерки срещу руските спортисти. Заседанието на Изпълкома се проведе посредством конферентна връзка.

bnt avatar logo
от БНТ
18:21, 19.07.2016 (извънредно)
Чете се за: 00:37 мин.
По света

Решението на изпълнителното бюро беше публикувано на официалния сайт на Международния олимпийски комитет. От централата обявиха, че ще проучат всички законови възможности по отношение колективна забрана за всички руски спортисти и недопускането им до Олимпийските игри в Рио де Жанейро.

Заради наближаването на най-големия спортен форум изпълнителното бюро на МОК все пак предприема някои мерки.

За игрите, започващи на 5 август, няма да бъдат акредитирани представители на руското спортно министерство или други лица замесени в доклада на УАДА. Ще бъде направено и пълно разследване на участието на спортисти от страната по време на зимната олимпиада в Сочи 2014-та, на техните треньори, на длъжностните лица и помощния персонал.

Изпъкомът призовава световната антидопингова агенция да удължи мандата на автора на доклада Ричард МакЛарън, за да може той да съобщи и имената на руски спортист, които са укривали свои проби с държавна протекция.

Междувременно в Русия продължават рокадите по високите етажи в спортното министерство. Съветникът на Виталий Мутко по антидопинговите въпроси Наталия Желанова беше временно отстранена от длъжност. Нейната съдба споделиха още трима управленци в руския спорт.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Корнелия Нинова: Случващото се в Турция е изключително тревожно
Корнелия Нинова: Случващото се в Турция е изключително тревожно
Задържани са 160 нелегални мигранти в столицата
Задържани са 160 нелегални мигранти в столицата