НОВИНИ

Зам.-вътрешният министър: Няма опасност за страната ни след преврата в Турция

Няма непосредствена опасност за страната ни след опита за преврат в Турция, каза заместник-вътрешния министър Филип Гунев след съвместното заседание на външната и на вътрешната комисии.

Стоил Рошкев
от Стоил Рошкев
18:11, 19.07.2016
Чете се за: 00:31 мин.
У нас

Рисковете са в средносрочен и дългосрочен план и то ако ситуацията след опита за преврат в Турция се радикализира, но службите работят и следят ситуацията в южната ни съседка , допълни той.

Филип Гунев - заместник-министър на вътрешните работи: Към настоящия момент анализът е, че Турция, че държавата има достатъчен контрол и непосредствени рискове от миграционна вълна не се предвижда. Това, което смятаме, че ще бъде по общата европейска политика, е за запазване на диалога с Турция и включително и диалогът по линия на миграция. Смятаме, че Турция осъзнава така позициите си и запазване на позициите си по линия на този диалог, тоест така картата, на образно казано, миграционната карта да бъде под неин контрол, затова не смятаме, че съществува риск.

Заместник-министърът на вътрешните работи припомни, че от събота на българо-турската граница 120 допълнителни граничари. Каза и че ще бъдат изпратени и 100 полски граничари, за са се подсили ситуацията на границата.

Заседанието на външната и вътрешната комисии беше затворено за медии.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Задържани са 160 нелегални мигранти в столицата
Задържани са 160 нелегални мигранти в столицата
Турция официално поиска от САЩ задържането на Фетхуллах Гюлен
Турция официално поиска от САЩ задържането на Фетхуллах Гюлен