НОВИНИ

Сбогом, Цвети!

Днес си отиде репортерът на БНТ Цветелина Атанасова. Загубихме прекрасен човек, приятел и колега. Повече от 25 години тя посвети на Българската национална телевизия. Цвети се гмуркаше в морето, за да ни разкаже за неговото опазване и подводните обитатели. Смелостта и любопитството на Цвети я отведоха и на Антарктида. С филмите за Белия континент ни направи съпричастни към изследванията на полярниците и ни показа красивите залези "на края на света". Ще я запомним с нейната деликатност, всеотдайност и приключенски дух. Поклонението ще бъде в сряда от 13:00 часа в столичния храм "Свети Седмочисленици".

Надежда Василева
от Надежда Василева
18:35, 21.05.2018
10309
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

В сърцето ѝ имаше място за целия свят. Леденият континент я предизвика и Цвети 3 пъти пропътува онези 14 хиляди километра до Антарктида.

Цветелина Атанасова: Имам нужда от адреналин. Това е някакъв наркотик, от който аз съм зависима. Обичам силните емоции. Снежните изпитания в разгара на полярното лято не са рядкост. За минути ураганният вятър запечатва вратите на къщите. В средата на лятото снегът е все още господар на вулканичния остров Ливингстън. Там човек се пречиства и става много различен, много добър. Това е един свят, за който можем да мечтаем. Това е нещо, което като че ли повтаря преживяванията под водата. Колкото пъти влезеш на едно и също място, то е винаги различно.

Камерата на Цвети показваше онзи, истинският живот. С всичките му чудеса, които трябва да запазим.

Цветелина Атанасова: Преди години, когато все още търсех морето, един приятел харпунджия ми каза, че единствено човек, който отключи сетивата си, може да открие нюансите на морето. Да стане приятел със него, и да му се врече.

Винаги беше готова за следващото пътуване. Независимо колко е трудно и колко е далече.

Цветелина Атанасова: Разбира се, ще бъда по някакъв начин с всички приятели, с всички колеги, с всички, които обичам!
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Осветиха уникален скален барелеф на Свети Георги край Елешница
Осветиха уникален скален барелеф на Свети Георги край Елешница
Политически престрелки между ГЕРБ и БСП за водата в София
Политически престрелки между ГЕРБ и БСП за водата в София