НОВИНИ

Стачките във Франция застрашават Евро 2016

Добрата организация на първенството е застрашена от продължаващите стачки във Франция. 180 полицаи от 23 страни пристигнаха в страната , за да помагат на френските си колеги.

Емилия Запартова
от Емилия Запартова
15:57, 07.06.2016
Чете се за: 00:44 мин.
По света

Петима души загинаха при пожар в жилищна сграда в Сен Дени, община ,северно от Париж. Последният четвърти етаж е рухнал върху третия. Двама души са скочили през прозорците и са тежко ранени. Сградата е сравнително нова. Още 12 души са пострадали. От тях трима са пожарникари. Причините за трагедията се разследват.

Френските полицаи получиха допълнителна помощ от чужбина. 180 техни колеги пристигнаха специално за евро 2016. Те успяха да избегнат днешната блокада на достъпа с кола до парижкото летище Шарл де Гол. Стачката срещу трудовата реформа засегна и полети.

Кристиан, член на синдиката CGT: Ние няма да се откажем, ще продължим до края. Ще продължим докато правителството се предаде, защото господин Валс каза, че сме синдикат на малцинството, но той също е малцинство в този кабинет- проучванията го показват.

Очакват се още проблеми за пасажерите, защото синдикатите на пилотите на Ер Франс призоваха към стачки от 11 до 14 юни. Социалният конфликт в железопътния транспорт може би е на път да се разреши, след като управата на железниците представи ново споразумение , което на практика не променя досегашния статут на служителите.

Заради протеста от десет високоскоростни влакове се движат само шест. Градският транспорт в Париж работи почти нормално. За другия вторник е предвиден общонационален ден на протести във Франция.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Франция и Испания затегнаха граничния контрол
Франция и Испания затегнаха граничния контрол
Собственици на казани за варене на ракия от Варненско се събраха на протест
Собственици на казани за варене на ракия от Варненско се събраха на протест