НОВИНИ

Столичната община почисти тротоара пред сградата си след репортаж на БНТ

Най-много глоби за непочистени тротоари пред дома и офиса днес отнесоха в софийския квартал "Лозенец". Столичният инспекторат следи работата и на снегопочистващите фирми. В този момент над 160 машини разспръскват смеси по основните пътни артерии в Столица. Няма непочистени булеварди и улици с обществена значимост заяви за "По света и у нас" инж. Веска Георгиева, директор на Столичния инспекторат.

Благой Цицелков
от Благой Цицелков
21:03, 09.01.2017
Чете се за: 00:30 мин.
У нас

Докато столичани се изказваха за, против и въздържал се по темата с почистването на тротоарите, в събота и неделя, преминаването, край сградата на Столичната община беше възможно само при повишено внимание и сигурни обувки. Показахме Ви тези кадри тази сутрин, а днес следобед тротоарът вече беше почистен.

;

Вероятно претоварени с работа по разчистването на основните пътища в страната, от Пътната Агенция, тези дни също не намираха време да почистят пред сградата си в центъра на София. В късния следобед забелязахме, че има следи от морска сол. Вместо лед - киша.

;

Проверка в цялата страна на репортерите в "По света и у нас", показа, че задължението да почистим тротоара пред дома си, за мнозина оказва се е въпрос на личен избор, а не граждански дълг.

;

И пред сградата на Министерския съвет гражданите и гостите на града стъпваха внимателно заради опасност от подхлъзване. Съвет от нас - към всички - Никога не е късно да хванеш лопатата!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Омбудсманът Мая Манолова изпрати писма до депутатите срещу арбитражите
Омбудсманът Мая Манолова изпрати писма до депутатите срещу арбитражите
Снежна приказка
Снежна приказка