НОВИНИ

Свършиха ли парцелите за строеж в големите градове?

В Стара Загора има недостиг на парцели за строеж на нови жилищни кооперации. Само за последните три години в града са построени 197 блока. Общината има готовност да задоволи нуждите на инвеститорите.

bnt avatar logo
от БНТ
09:42, 26.02.2017
Чете се за: 00:56 мин.
У нас

766 нови апартаменти са излезли на пазара на недвижимите имоти в града от 2014-та година до сега. Централната градска част е почти застроена, затова предприемачите се съгласяват да изграждат жилищни кооперации и в кварталите - съобщи главният архитект на Стара Загора Виктория Грозева. Тя допълни, че десетки проекти за нови сгради чакат в Общината за издаване на строително разрешение и ако се наложи има възможност градът да бъде разширен.

арх. Виктория Грозева - гл. архитект на Стара Загора: Имаме съответствие с действащия Общ устройствен план 2011-та, в който се дават най-общо тенденциите за различните територии в града, какъв вид застройка трябва да има, какъв вид капацитет е възможен, както и стратегии малко по в територии разширяване на града ни, тъй като той е така или иначе пълен с живот и има възможности за разширяване.

Заради интензивното строителство в Стара Загора вече на две места са се обособили нови квартали - близо до стадиона и градския парк.

арх. Виктория Грозева - гл. архитект на Стара Загора: Масово са големите кооперации с жилищни апартаменти, както офиси и магазини в партерните нива, имаме и чисто офисни сгради, но някак си по-малък брой, повече са жилищните сгради и естествено по-ниско етажни.

Голям е интересът на предприемачите към терените в парк "Бедечка", но там строителството е замразено заради протести на природозащитници. Въпреки това там вече са построени 5 нови 4-етажни кооперации и са излети основите на още две. Брокери са категорични, че освен към изградените апартаменти се забелязва и интерес към току-що започнали строежи. Цената на квадратен метър в зависимост от вида строителство и месторазположението в Стара Загора варира между 550 и 650 евро.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Във Варна започна Седмото национално състезание по правопис на английски език
Във Варна започна Седмото национално състезание по правопис на английски език
Раздадоха Златните малинки - кои са най най-лошите филми?
Раздадоха "Златните малинки" - кои са най най-лошите филми?