САЩ 2020 САЩ 2020 Следи тук
назад

Трета цистерна беше преместена от Хитрино (ВИДЕО)

Преди минути беше преместена трета цистерна от Хитрино. Дерайлиралите вагони са общо 12. Три вече са преместени в кариера близо до Хитрино. Блокадата на селото няма да падне докато всички цистерни не се преместят от селото.

Тихомир Игнатов
от Тихомир Игнатов Здравка Русева
11:34, 16.12.2016 (обновена)
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

Иначе напрежението расте. В седмия ден на кризата в Хитрино хората вече губят търпение. Гневни са и искат да се приберат по домовете си. Казват, че няма да пречат на спасителната операция. Страхуват се, че крадци ще влязат в къщите им, защото според техните наблюдения селото не се охранява добре.

Не искат да бъдат държани на страни. Искат всеки ден информация за състоянието на въздуха - замърсен ли е, какви са нивата на замърсеност. Смятат, че тези изследвания не трябва да остават само за институциите, а да им се съобщават и на тях. Хората благодариха на БНТ, че чуват експертни оценки за ситуацията от нашия ефир. При високо напрежение премина поредното заседание на обществения съвет.

Днес и утре ще се разговаря с хората, които са без къщи. Те трябва да кажат къде да бъдат поставени фургоните. Югозападното горско стопанство дарява 20 000 лева за двете деца, които останаха сираци. Ще предоставят и 500 кубика дърва. Очаква се днес на пристигне техника, която ще реже цистерните. Надеждите са в понеделник или вторник да падне блокадата на Хитрино.

За настанените в Шумен ще бъдат раздавани помощи - в 13:00 -13:30 ч. пред хипермакетите в кв. "Боян Българанов" и до пазара.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
10% увеличение на стартовите заплати на учителите от 1 януари 2017 година
10% увеличение на стартовите заплати на учителите от 1 януари 2017 година
Башар Асад: С освобождаването на Алепо се промени ситуацията в целия свят
Башар Асад: С освобождаването на Алепо се промени ситуацията в целия свят