НОВИНИ

От нашия пратеник в Гърция: Продължава отводняването на къщите в Мандра

Трети ден Гърция се бори с последствията от невижданото наводнение: 16 загинали, шестима в неизвестност, стотици без дом. Дъждовете продължиха и днес, а спасителните екипи не спират работа. Гръцката Мандра, на 20 км от Атина, е едно от най-опустошените места. Ужасът на хората се подсилва от предупрежденията на синоптиците за мощна тропическа буря, която до часове ще достигне страната. Има ли въобще превенция на този опасност или гърците чакат нови щети, разказва повече нашия специален пратеник Ирина Николова.

bnt avatar logo
от БНТ
23:10, 17.11.2017
Чете се за: 00:31 мин.
По света

Постепенно обстановката започва да се нормализира, но ситуацията остава тежка. В момента хората са извън домовете си и се опитват да отводнят домовете си. На много места в града няма електричество и вода. Утре ще продължат издирвателните акции в Мандра.

Димитрис, пострадал от наводненията: Ситуацията е много тежка, не знаем какво ще правим. Надяваме се скоро да се справим с това бедствие. В къщата ми имаше 10-15 сантиметра вода. Имах много техника, всичко е унищожено.

Мелетис, пострадал от наводненията: Събудихме се около 7 часа сутринта. Имаше близо 3 метра вода. Това е къщата, в която съм роден, цял живот съм бил тук, тук са всичките ми вещи. Сега всичко е погубено и не мога да живея тук. През деня идваме за да почистим къщата, а вечер ходя да спя другаде. Нямаме вода, нямаме електричество. Правителството не ни е оказало никаква помощ. Ще ми трябват поне 10 хиляди евро, за да възстановя щетите и поне една година.


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Григор Димитров загря за полуфинала с експресна победа срещу Кареньо Буста
Григор Димитров загря за полуфинала с експресна победа срещу Кареньо Буста
Коледният базар в Копенхаген вече очаква своите посетители
Коледният базар в Копенхаген вече очаква своите посетители