Едни от най-предпочитаните ястия край морето през лятото са рибните. Според познавачите, вкусът на прясната риба е неповторим. На какъв улов се радват варненските рибари и какво предлагат крайбрежните капанчета, вижте във видеото.
Пламен Мошлев е рибар от 40 години. Всяка сутрин още преди изгрев слънце излиза с лодката си в морето за поредния улов.
Пламен Мошлев – рибар: "Сега трябва да има сафрид. Това е рибата, която години наред я е имало: сафрид, кефал, попчета, друга риба нямаме."
Рибарите казват, че от година на година уловът намалява.
Ангел Атанасов – рибар: "Както последния месец от тази година уловът е много слаб."
"Как си обяснявате това?"
Ангел Атанасов – рибар: "Промяна на природата, последните години, ветрове, които са необичайни за сезона."
Рано сутрин любителите на прясната черноморска риба могат да купят кая или трицона за 5 лева килограма, а ако уловът е по-богат, и кефал, който струва с 3 лева по-скъпо.
А ако не ви се кулинарства, спасение от летните жеги предлагат крайбрежните капанчета.
Ана Кулева – управител на заведение: "Риба предлагаме всякаква. На първо място клиентите предпочитат цаца, както казват цаца, цаца, ама риба."
Цените не винаги са по джоба на всеки, но поне през лятната си почвка си заслужава да се поглезите.