НОВИНИ

Варненски художници с обща изложба

33-ма автори от Варна показват свои картини и пластики в читалището в “Аспарухово”. Проектът “От ателието на...” представя живопис, графика, скулптура и рисунка – творби на няколко поколения варненски художниците от варненското сдружение.

bnt avatar logo
от Даниела Георгиева
19:40, 20.06.2016
Чете се за: 00:30 мин.
У нас

Над 40 авторски произведения на съвременни художници от Варна са включени в експозицията. Организаторите са търсили имена, които формират културната среда в града. Представени са и млади автори. Така в общата изложба се срещат учители и ученици, което е допълнителна провокация за любопитството на публиката.

Живко Дончев - автор и галерист: "По много достоен начин младите автори защитават своите творби с това, което показват, и аз се радвам. А иначе – вечните теми... те са неизчерпаеми! Библия, животни. В края на краищата няма нищо несъздадено вече."

Изложбата е допълнена и с поглед отвътре - 25 фотоса показват работата в ателиетата на художниците, като място за експерименти и създаване на запомнящи се образи. За младите автори опитът на предшествениците им, винаги е поучителен.

Венцислав Марков, автор: "Те са като пример за нас, който ние следваме, за да има приемственост."

Проектът “ От ателието на...” е подкрепен от фонд “Култура” на община Варна. Изложбата остава в читалище “Просвета“ до 15-и юли.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Работи ли схемата с еднодневните трудови договори?
Работи ли схемата с еднодневните трудови договори?
Експерти искат промени в регламента за събиране на отпадните корабни масла
Експерти искат промени в регламента за събиране на отпадните корабни масла