НОВИНИ

Цистерна дерайлира край варненското село Боряна, няма пострадали

Товарен влак дерайлира тази нощ край варненското село Боряна. Няма пострадали при инцидента, но са разбити около 4 километра траверси и трите входни стрелки на гара Комунари. Повредената цистерна е откарана за проверка, извършен беше оглед и на релсите по целия повреден участък. Районната прокуратура в Провадия образува досъдебно производство по случая.

БНТ2-Варна
от БНТ2-Варна Светлана Ганчева
20:18, 09.02.2017
Чете се за: 00:41 мин.
У нас

Влаковата композиция е била съставена от девет товарни вагона и една цистерна, собственост на частната фирма "Българска железопътна компания". Пътувала от Русе към Долно Езерово. На около 200 метра от село Боряна цистерната е дерайлирала. Тя е била пълна, в момента се уточнява с какво. Веднага започнаха следствени действия, сформирана е и комисия за изясняване на щетите от националната компания „Железопътна инфраструктура“.

След като цистерната излиза от релсите малко преди спирка Боряна, машинистите продължават напред. Цистерната минава през траверсите, причинявайки сериозни материални щети. Най-големи са те малко преди спирка Комунари, където траверсите са дървени, изкъртена е и стрелката. Движението по линията е било временно отклонено в района на инцидента, но промени в движението на влаковете не са правени, тъй като релсите в участъка са двойни.

Днес през целия продължиха огледите по пътя. По първоначални данни няма разместване на релсите, но траверсите са за подмяна. Дерайлиралата цистерна още след инцидента е откарана в Карнобат за оглед. Останалите девет вагона са продължили към Долно Езерово, за където е бил предназначен товарът. Веднага започна и разследване на катастрофата. Районната прокуратура в Провадия ръководи досъдебното производство за инцидент, нанесъл значителни вреди на релсовия път.


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бум на източени дебитни карти в Пловдивско
Бум на източени дебитни карти в Пловдивско
Първа победа за Григор Димитров на турнира Гаранти Коза София Оупън
Първа победа за Григор Димитров на турнира "Гаранти Коза София Оупън"