НОВИНИ

Църковно признание за генерал Шивиков

Генерал Димитър Шивиков, срещу когото се водят две дела – за злоупотреба със служебно положение и длъжностно присвояване, днес получи орден „Свети апостол Ерм“ Първа степен. Най-високото отличие на Пловдивската митрополия се присъжда за особени църковни заслуги.

bnt avatar logo
от Деница Торньова
21:03, 22.02.2016
Чете се за: 00:32 мин.
У нас

По инициатива на ген. Шивиков са изградени четири параклиса, два от тях във военните ни мисии в Ирак и Афганистан. Заслугите му към църквата бяха отличени броени дни преди да се гледа едното от делата срещу него.

"За да покажем, че не сме съгласни да бъде опетнявано името на един достоен човек. Нека е ясно, че църквата винаги ще бъде на страната на несправедливо охулените", заяви Пловдивският митрополит Николай.

Освен съдебните дела, на дневен ред пред генерала от резерва е и политическата му кариера. Въпреки анонса на Жорж Ганчев, че е избрал именно Шивиков за свой вицепрезидент, участието му в изборите все още е неясно.

"Не мога да да играя второстепенна роля и да бъда втора цигулка в какъвто и да е тандем. Истината е, че съм се срещал с г-н Ганчев, той ме покани, не съм му отказал директно, не съм му казал „Да”. Казах му, че пред мен стоят съвсем други въпроси", поясни о.з. ген.Димитър Шивиков.

Своето решение Шивиков ще обяви „когато му дойде времето”.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Турция задейства план за подкрепа на туризма
​Турция задейства план за подкрепа на туризма
Основателно ли е увеличението на цената на водата в София
Основателно ли е увеличението на цената на водата в София