ИЗВЕСТИЯ

Моите новини

ЗАПАЗЕНИ

Ученици от Френската гимназия в Пловдив се научиха да готвят здравословно

БНТ2-Пловдив от БНТ2-Пловдив Антоанета Чакандракова
Всичко от автора
A+ A-
Чете се за: 00:28 мин.
У нас

Десетокласници от Френската езикова гимназия в Пловдив се научиха как да се хранят и да готвят здравословни и в същото време вкусни храни. Това стана с помощта на експертите от Университета по хранителни технологии, които организираха за тях ателие "Здравословна сладкарница и хлебарница". Учениците ще представят придобитите кулинарни умения пред свои връстници от Испания.

Video Player is loading.
Текущо време 0:00
Продължителност -:-
Заредено: 0%
Тип на потока НА ЖИВО
Оставащо време -:-
 
1x
    • Глави
    • descriptions off, selected
    • Спряни субтитри, selected
      Субтитрите са автоматично генерирани и може да съдържат неточности.

      В кулинарното ателие участваха над 30 ученици от френската гимназия. Преподавателите от университета ги запознаха със здравословните видове храни и полезните свойства на брашната от нахут, ориз и шипка. От тях бъдещите кулинари приготвиха бисквити.

      Гл. ас. Силвия Топлева – ръководител на проекта: "Това са предимно безглутенови продукти и са подходящи за хора, спазващи подобна диета и които по здравословни причини имат нужда от консумация на безглутенови храни."

      Учениците признаха, че не винаги се хранят здравословно, особено, когато са на училище. Но обещаха да приложат занапред натрупаните кулинарни знания в ежедневието си.

      Даниела Николова – ученичка 10-и клас: "Старая се да се храня здравословно, като често си приготвям храна от вкъщи. Ако не се старая да купя от някоя пекарна нещо по-здравословно."

      Следващата година България ще бъде домакин на среща между ученици от Франция и Испания. Тогава ще бъдат представени и български техники по текстил.

      ТОП 24

      Най-четени

      Product image
      Новини Чуй новините Спорт На живо Аудио: На живо
      Абонирай ме за най-важните новини?