НОВИНИ

Верижна катастрофа в района на Карлово

Две катастрофи в рамките на по-малко от 10 минути станаха в района на Карлово, в участъка между селата Кърнаре - Христо Даново, заради заледявания на пътя. По чудо инцидентът се размина без пострадали. Сред катастрофиралите бе автобус с над 20 работници на ВМЗ Сопот.

bnt avatar logo
от Станислава Христозова
19:32, 21.01.2017
Чете се за: 00:44 мин.
У нас

При първата катастрофа се удрят джип и лек автомобил. За да избегне врязване в тях, шофьорът на автобуса спира на безопасно място. Само няколко минути по-късно в автобуса се блъска друг лек автомобил, който не успява да спре заради хлъзгавата пътна настилка

Джулай Мехмедов: "От така някъде 70 метра видях, че автобуса е спрял, набивам спирачки, в първия момент хлъзга - не ще, гледам да завивам нагоре някъде да скоча в шайника да не се удара в автобуса не ще."

За щастие инцидента се разминава без пострадали. Работниците в автобуса обаче се уплашили много

Исмаил, шофьор на автобуса: "Как няма да се уплашат, няма пясък, представете си пясък да няма, тука да хвърляме пясък, в топли стаи много хубаво се стои."

Кметът на Христо Даново информирал ръководстовто на община Карлово веднага след като станали пътните инциденти и поискал участъка да бъде опесъчен, за да се избегнат нови произшествия.

Акиф Каратабан, кмет на Христо Даново: "В 13.30 часа беше подаден сигнала от мен, машината, която дойде да опесъчи пътя дойде около 15:00 часа с час и половина закъснение."

На мястото пристигна втори автобус, за да извози работниците на ВМЗ, но и той закъса. Те бяха превозени с трети автобус. Кметът на Карлово Емил Кабаиванов каза, че не знае каква е конкретната причина за инцидентите, но най-вероятно те се дължат на усложнената пътна обстановка.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Движение България на гражданите вижда бъдещето си в Реформаторския блок
"Движение България на гражданите" вижда бъдещето си в Реформаторския блок
Гледайте НА ЖИВО по БНТ встъпването в длъжност на Румен Радев
Гледайте НА ЖИВО по БНТ встъпването в длъжност на Румен Радев