НОВИНИ

Ветроходната регата "Съединение" започна в Царево

Тя се провежда за 14 път, а белите платна ще красят залива на Царево до 3 септември.

bnt avatar logo
от БНТ
18:21, 01.09.2017
Чете се за: 00:47 мин.
Още

Повече от 140 състезатели на възраст от 7 до 25 години от цяла България се събраха на кея на Царевското пристанище. Елегантни гонки, присъствие на духа и много красота показаха участниците веднага след старта, който беше даден при скорост на вятъра 10м/сек.

Радослав Гавраилов - Варна-14г: За мен това е идеално време, защото аз съм от по-големите в моя клас и мисля, че ще се справя добре. Може би да запазя самообладание преди старта.
Любен Тодоров - Несебър - Лазер 47: Аз съм участвал на много такива регати. Не очаквам много, заради това, че съм на по-голяма лодка в момента и ще е по-трудно на силния вятър.

„Съединение 2017" започна веднага след Републиканското първенство за неолимпийски класове по ветроходство, на което Царево също беше домакин. Повече от 70 са състезателите само от клас Оптимист.

Иван Костадинов - организатор: Имаме много силни състезатели, които очакваме. Днес времето е супер подходящо, имаме страхотен вятър. Това, което искам да кажа, да пожелая успех на победителите, попътен вятър на всички и най-вече спортсменство между състезателите.

Състезанието се организира от Морски спортен клуб „Сереко" и се провежда със съдействието на Община Царево. Крайните резултати ще станат ясни в неделя надвечер, а награди ще получат всички участници, класирали се на първо, второ и трето място в класовете Оптимист, Лазер, Кадет, 420 и 470 в различните възрастови групи.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Раздават таблетки йод в Аахен заради атомна централа
Раздават таблетки йод в Аахен заради атомна централа
Плащаме до три такси при прекратяване на договор с мобилен оператор
Плащаме до три такси при прекратяване на договор с мобилен оператор