НОВИНИ

Влак удари мъж край гара Искър, пътниците блокирани повече от 4 часа

Влак удари млад мъж край гара Искър рано тази сутрин. Пострадалият е настанен в болница, без опасност за живота. Заради инцидента част от пътниците останаха с часове блокирани във вагоните.

Николай Минков
от Николай Минков
19:21, 18.11.2016
Чете се за: 00:29 мин.
У нас

В 6.30 сутринта бързият влак от Варна за София удря човек, намиращ се в непосредствена близост до релсите, преминаващи през столичния кв. Абдовица. По чудо младият мъж е оцелял. Инцидентът е станал само на 500 метра от гара Искър, а самата композиция е престояла повече от 4 часа.

Най-нетърпеливите пътници слезли от блокирания влак и пеша стигнали до гарата. По възрастните и трудно подвижни хора, обаче, се наложило да изчакат във вагоните, докато полиция и жп експерти направят оглед на местопроизшествието,за да може влакът да продължи по маршрута си.

Две са версиите за инцидента,по които се работи-опит за самоубийство или невнимание от страна на пострадалия при преминаване на жп участъка.

Началник на гара "Искър": "Това е железница. Железницата върви по железен път, който стъпи там - няма работа там. Тук няма работа никой".

Малко след 11.30 ч. влакът получи разрешение да потегли.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Социално предприятие за биокозметика в подкрепа на младежи в неравностойно полож
Социално предприятие за биокозметика в подкрепа на младежи в неравностойно полож
Фолксваген съкращава 30 хиляди работни места
Фолксваген съкращава 30 хиляди работни места