НОВИНИ

Военният министър поиска по-дълъг срок за оценка на изтребителите за ВВС

Военният ни министър коментира сделката с изтребителите. Пред Парламентарната комисия по отбрана Красимир Каракачанов отбеляза, че не е реалистично доставчикът на новите машини да бъде избран до края на годината, и че дори 14 дневният срок за първоначална оценка на подадените оферти ще бъде спазен трудно.

Николай Минков
от Николай Минков
22:36, 04.10.2018
Чете се за: 00:38 мин.
У нас

В понеделник стана ясно, че изборът за нов изтребител ще бъде между предложените оферти за нови американски F-16, F-18, шведски "Грипен" и втора употреба „Еврофайтър“ от Италия.

Красимир Каракачанов, министър на отбраната: Тези момчета от авиацията от тях искаме да си рискуват живота. Искат да управляват нова, модерна техника, която да не е втора ръка, с много по-къс срок на експлоатация.

Според военният министър 14-дневният срок за оценка на офертите ще се удължи поне до края на месеца, за да се даде възможност да кандидатите да подобрят ценовите си предложения.

;
Красимир Каракачанов, министър на отбраната: И четирите оферти, които са, има мегдан да бъдат поправени, поне така мисля аз. Ако работната група има въпроси, ще трябва да се изчакват и отговорите.

Усилено се работи и по другите два проекта за модернизация на армията.

Военният министър посочи, че до края на месеца ще бъдат отправени покани до всички, които желаят да бъдат доставчици на нова бронирана бойна машина и на нови бойни кораби.

Ако не бъдат усвоени, заделените 371 млн. лв. за ремонта на сега действащите самолети, кораби и БТР-ри, ще се прехвърлят към бюджета на министерството за 2019 г., поясни Красимир Каракачанов.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Президентът Радев връчи наградите на името на Джон Атанасов
Президентът Радев връчи наградите на името на Джон Атанасов
Проверяват две болници за злоупотреба с онколекарства
Проверяват две болници за злоупотреба с онколекарства