НОВИНИ

Вътрешният министър: Няма данни за "политически чадър" над Димитър Желязков

Няма данни за "политически чадър" над Димитър Желязков, каза пред журналисти в парламента вицепремиерът Румяна Бъчварова. Тя беше изслушана в пленарната зала по искане на БСП. Една от версиите, по които се работи за стрелбата в Слънчев бряг, е за влияние на наркопазара, това каза пред журналисти шефът на ГДБОП Ивайло Спиридонов. Според неофициална информация обаче Митьо Очите и Божидар Кузманов, известен като Козела - са имали спор затова кой да прибира парите от платения паркинг. Според главния секретар на МВР Георги Костов обаче спорът не бил за пари, а за това кой къде има право да паркира.

bnt avatar logo
от Пенка Ангелова Диана Тодорова
09:48, 10.06.2016 (обновена)
Чете се за: 00:55 мин.
У нас

Поводът за стрелбата в Слънчев бряг е от битов и личен характер, а причините се изясняват, като се работи по различни версии. Това каза в парламента Румяна Бъчварова. Задържани са 23-ма души по случая, а един се издирва.

Румяна Бъчварова, министър на вътрешните работи: Мога да кажа, че е прецедент в последните години по отношение на стрелба по известни фигури от престъпния свят извършители да бъде задържани непосредствено след стрелбата и на мястото на стрелбата. Конфликтът е възникнал спонтанно, няма данни той да е подготвян предварително или да има по-дълъг период, в който страните да са се подготвяли да участват в такъв конфликт. Факт е изключително бързата реакция на полицията.

Като спонтанен инцидент определи стрелбата в Слънчев бряг директорът на ГДБОП Ивайло Спиридонов. Той не изключи обаче да има предистория и заяви, че на този етап нито един възможен мотив не е изключен. Работи се в няколко посоки.

Ивайло Спиридонов - директор на ГДБОП: Динамика и действия, които са се случили много бързо. Има обаче мотив и той ще бъде изяснен.

Спиридонов не отговори дали има данни Димитър Желязков да се е върнал към бизнеса с наркотици, след като излезе от затвора. Не каза и дали по оперативни данни Очите има връзка с някоя от групите, които ГДБОП разработва.

Ивайло Спиридонов - директор на ГДБОП: Имаме много оперативни данни, но не мога да ги споделя с вас, работи се по нови групи на територията на Варна, Добрич, Бургас. Данните са, че такива групи са на местно, регионално, национално ниво...

Акциите по Черноморието ще продължат, увери Спиридонов. Малко над 700 служители на МВР от цялата страна ще бъдат изпратени на помощ на колегите си по морето през лятото.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Иновативен метод в час по немски език в Русе
Иновативен метод в час по немски език в Русе
Д-р Милан Бърглез: За да има солидарност, трябва повече интеграция
Д-р Милан Бърглез: За да има солидарност, трябва повече интеграция