Вътрешният министър Валентин Радев отхвърли критиките на пожарникарите

Твърденията за влошаване на материалните условия в пожарната са манипулативни и пожарникарите не са плащали за униформи втора ръка, заяви директорът на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" главен комисар Николай Николов.

Александър Марков
от Александър Марков
14:22, 18.09.2017
Чете се за: 00:49 мин.
У нас
вътрешният министър валентин радев отхвърли критиките пожарникарите

Николов и министърът на вътрешните работи Валентин Радев направиха първа символична копка на нова сграда на Шеста служба пожарна безопасност в кв. Овча купел.

По думите на Николов, само през последните няколко години са инвестирани 340 млн. лв. в подобряване на материалните условия, както и за закупуване на нови предпазни средства. Вътрешният министър Валентин Радев отхвърли критиките на пожарникарите, които протестират миналата седмица, и заяви, че проблемът със старите предпазни облекла ще бъде решен скоро.

Гл. комисар Николай Николов, дир. на ГДПБЗН: Споменах преди малко, че са инвестирани 350 милиона в нова модерна техника, в предпазни средства. Като говоря за предпазни средства, закупили сме 9600 предпазни средства. Вижте дали има някой пожарникар, който не е облечен както трябва. Вярно е, обаче, и, че експлоатирайки тези защитни облекла, те се износват и трябва нови да доставим. До края на следващата година прогнозно, ако обществените поръчки не зациклят, ще решим 100% и този въпрос.
Валентин Радев, министър на вътрешните работи: Това е една от посоките, в които прави дирекцията - битовите условия да бъдат на добро ниво, енергийната ефективност да бъде на добро ниво, да има въоръженост. Пожарни да имат, да не ходят с кофите за вода, да нямали защитни облекла всички, да де - от 4000 нямат 1000 и нещо, ама 3000 имат защитни облекла. Постепенно ще наваксат, така е решило ръководството. Акцентът е върху техниката, акцентът е върху подобряването на битовите условия.
Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Нов директор на програма Хоризонт
Нов директор на програма "Хоризонт"
МВР: ​Задържаната група на АМ Тракия няма нищо общо с отвличането на Златков
МВР: ​Задържаната група на АМ "Тракия" няма нищо общо с отвличането на Златков