НОВИНИ

​Взрив пред офис на строителна фирма в София

Взрив избухна пред офис на строителна фирма в София. Инцидентът e станал късно снощи. Нанесени са материални щети. Полицията работи по случая.

Тихомир Игнатов
от Тихомир Игнатов Мина Петрова
17:44, 07.12.2016
Чете се за: 00:48 мин.
У нас

Взривът е избухнал снощи около 22:00 часа пред бизнес сграда в квартал "Манастирски ливади".

- Много силен гръм. Аз съм малко по-отдалече, но се усети цялата тази работа в целия квартал. - И после какво стана? - Ами, след това дойде екип пожарна.

Взривът е нанесъл щети на три автомобила, паркирани в близост до сградата.

- Нямаше пушек, нямаше пламъци. Единственото, което като през прозорците като погледнахме беше, че свиреха всички аларми на колите.

След първоначалния оглед от МВР заявиха, че щетите са нанесени от самоделно взривно устройство. Най-близо до него е бил охранителят на сградата.

инж. Георги Станилов, управител на "Станилов" ЕООД: Нашият охранител е бил на два-три метра от този гърмеж. Малко ушите са му писнали, но в никакъв случай няма поражения.

В сградата се намира офисът на една от най-големите строителни фирми в страната "Станилов". Сред проектите на компанията са строителството на част от столичното метро, ВиК-мрежата на Шумен и язовир "Луда Яна". Георги Станилов каза, че според него най-вероятно става въпрос за пиратка или фойерверк. Бизнесменът заяви, че не е бил заплашван.

инж. Георги Станилов, управител на "Станилов" ЕООД: Нас никой не ни крепи. Разни имена и т.н. Ние нямаме задкулисни истории. Ние сме чисти. Няма какво да се плашим и да ни сплашват.

От МВР заявиха, че разследването продължава. По случая е образувано досъдебно производство.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Отмъкнаха 3 милиона лева от шуменски бизнесмен
Отмъкнаха 3 милиона лева от шуменски бизнесмен
Увеличение на заплатите със 145 лeва?
Увеличение на заплатите със 145 лeва?