НОВИНИ

Задържаха нелегални мигранти отново в тайник на камион край Царево

21 нелегални мигранти са открити в специално изработен тайник на камион натоварен с чакъл при проверка на контролен пункт "Караагач" по пътя Царево-Бургас. Те са без документи за самоличност и твърдят, че са от Сирия. Мигрантите и шофьорът на камиона са задържани в Граничния полицейски участък в Царево. Преди седмица отново в камион с тайник край Резово бяха открити 26 нелегални мигранти.

bnt avatar logo
от Веселин Григоров
21:06, 04.04.2017
Чете се за: 00:24 мин.
У нас

При проверката на този камион сутринта граничните полицаи се усъмнили, че в каросерията има тайник. При щателния оглед те го открили. В този тайник, под чакъла, тази сутрин граничните полицаи на този пропускателен пункт, са открили 21 нелегални мигранти.

14 мъже, 4 жени и 3 деца са били буквално натъпкани в тясното пространство. От прокуратурата в Царево е образувано досъдебно производство, а шофьорът на самосвала е в ареста с първоначална мярка за 24 часа.

Утре предстои той и мигрантите да бъдат разпитани пред съдия. На все още продължаващия строеж на оградата такива камиони всеки ден правят по няколко курса, за да доставят чакъл и цимент. Щателните проверки на всички преминаващи автомобили от Царево към Бургас продължават.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Делото за укрепването на един от изгорелите тютюневи складове не тръгна
Делото за укрепването на един от изгорелите тютюневи складове не тръгна
​Инициативата Малките герои ще преобрази детското отделение на Пирогов
​Инициативата "Малките герои" ще преобрази детското отделение на "Пирогов"