НОВИНИ

Заловените в София мигранти са се возили във влак за Австрия

Група от 29 нелегални мигранти е заловена при акция на полицията на Централна гара в София. Чужденците са се возили в товарен влак, пътуващ от Турция за Австрия, където са били намерени от полицаите, а част от тях са открити и на покрива на вагоните.

Цанка Николова
от Цанка Николова
23:42, 12.11.2017 (извънредно)
Чете се за: 00:52 мин.
У нас
заловените софия мигранти возили влак австрия

14 от мигрантите са жени, 9 са мъже, а децата са 6. До акцията на полицията се стигнало след подаден сигнал на телефон 112 от човек, който се обадил от столичната централна гара, каза директорът на СДВР Ивайло Иванов и уточни, че до момента полицията няма връзка с него. Товарният вагон, в който били хората, е намерен със скъсан брезент, затова и полицията предполага, че те са влезли оттам.

Нито едно от лицата няма документи за самоличност, но се смята, че са сирийци. Наложило се е контактната мрежа на влаковете за малко да бъде спряна, за да не се получи волтова дъга от извеждането на чужденците от влаковата композиция, обясни Любомир Илиев, управител на "БДЖ-Товарни превози".

Любомир Илиев, управител на БДЖ „Товарни превози“: Заради нашия добър синхрон с гранична полиция и МВР от началото на годината наистина в сравнение с минали години драстично е намален притокът и въобще подобни случаи с мигранти. Сигналът е подаден, че има лица върху вагоните, но нека да видим разследванията имаме и камери тук на перона, с които ще установим допълнително целия случай. Не са оказали никаква съпротива по време на задържането.

Чужденците са в добро здравословно състояние, коментира Ивайло Иванов и каза, че тепърва се изяснява статусът им - дали са влезли с влака от Турция, или са се качили на него вътре на територията на страната ни.

Това е трети подобен случай на заловени мигранти, коментира още началникът на столичната полиция.
Задържаните 29 души ще прекарат нощта в полицейските управления в София, докато бъде осигурен преводач, посредством когото ще бъде изяснен техният статут. Акцията по задържането на мигрантите продължи няколко часа.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Полицията изяснява самоличността на задържаните мигранти
Полицията изяснява самоличността на задържаните мигранти
Земетресение с магнитуд 7,2 на границата между Иран и Ирак, има загинали
Земетресение с магнитуд 7,2 на границата между Иран и Ирак, има загинали