НОВИНИ

Започна рафтинг сезонът в Кресненското дефиле (СНИМКИ + ВИДЕО)

С много емоции и адреналин откриха официално рафтинг сезона за 2016 година. Професионални рафтъри от клубовете от цялата страна, както и гости от чужбина се спуснаха заедно по бързите води на река Струма, за да дадат старт на сезона.

bnt avatar logo
от Боряна Черганова
13:54, 02.04.2016
Чете се за: 00:35 мин.
Още

В първия уикенд на април водите на река Струма са изключително подходящи за спускания и покачване на адреналина, категорични са и професионалистите. Единственото условие е да имате желание да опитате нещо ново.

Иван Топалов: Всички участници са с пълна екипировка, каски жилетки, неопрен, обувки, които ни позволяват да ходим по брега, не на последно място нашият уред на труда – греблото.

;

Адреналинът е заразен, твърдят пристрастените към силните усещания, а начинаещите днес научиха и важни правила за живота от специалистите.

Иван Топалов: - Какво се случва, ако падне някой във водата? - Имаме 4 основни правила, които работим по тях – които са без паника, ориентация, правилно дишане и самоспасяване.

Емилия Бегунова – председател на българската рафтинг федерация: - Защо точно тук е мястото? - Най-атрактивна е реката има доста бързеи, много е красиво, надяваме се да става и все по-чисто.

От миналата година през община Кресна преминава и рафтинг трасе. За българските отбори по рафтинг предстои бурна година на състезания, а пикът е в края на годината в Абу Даби.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Национална среща на общопрактикуващите лекари във Велико Търново
Национална среща на общопрактикуващите лекари във Велико Търново
Откриват ремонтираната Централна гара в София за Великден
Откриват ремонтираната Централна гара в София за Великден