НОВИНИ

Засилен трафик по граничните пунктове с Румъния и Гърция

В първите почивни дни на юли за засилен трафик по граничните пунктове съобщават от МВР. Основното натоварване е на българо-гръцката граница, но също и между България и Румъния. На пункта "Дуранкулак" сутринта се е образувала колона - основна в посока към България.

bnt avatar logo
от БНТ
18:06, 02.07.2016
Чете се за: 00:52 мин.
У нас

На "Дунав мост" край Видин и Русе трафикът също беше засилен, но колони от автомобили нямаше. От "Граничната полиция" заявиха за "По света и у нас", че натоварването се дължи на летните отпуски и няма допълнителни причини за струпването на автомобили по граничните пунктове.

Интензивен беше и тази сутрин трафикът в посока Гърция. Километрични опашки имаше на Кулата, но и на Маказа. Маказа е предпочитан пункт от румънците, които транзитно преминават през България, на море в Гърция.

Най-голямо струпване на леки коли имаше в ранните часове, когато хиляди български туристи са тръгнали за почивка към гръцките курорти. Натоварено беше и движението в планинския курорт Банско.

Изключително натоварено до обяд бе движението от вътрешността на страната в посока Гърция. Стотици български туристи избраха за почивните дни избраха най-близките курорти на Бяло море - Не Врасна, Неа Перамус и Солун. Съвсем очаквано утре следобед трафикът ще бъда натоварен, но от Гърция към България, когато българските туристи ще се завърнат у нас.

От Гранична полиция казаха, че се очаква през целия летен сезон трафикът към Гърция да е изключително натоварен, особено през почивните дни, когато българите се възползват поне за 2 дни да отидат на море.

За много по-дълго време обаче предпочитат да почиват не само българи, но и англичани, руснаци и македонци в зимния курорт Банско, който през последните години се разви и като привлекателна лятна дестинация. Очаква се до две седмици да бъде пусната една от големите атракции 350-метрова водна пързалка на Бъндеришка поляна.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Боровец залага на екстремните спортове през лятото
Боровец залага на екстремните спортове през лятото
Русенка сама почисти лесопарк „Липник“ от боклуци
Русенка сама почисти лесопарк „Липник“ от боклуци