НОВИНИ

Артщрихи с Галя Крайчовска

Докато Европа се разделя икономически, изкуството събира граници и герои.

Галя Крайчовска
от Галя Крайчовска
17:12, 02.07.2016
Чете се за: 00:47 мин.
Още

Българският актьор Христо Живков е част от международния екип на„Великата Гърция - митът за произхода”.

*****

Събира ги неуморимият провокатор Емир Кустурица - като режисьор и в ролята на Зевс. Мултимедийният проект направи премиерата си на 24 юни в Арена Сини в Синизе, Италия. Декорът е построен под зоркото око на режисьора, като напомня древногръцки театър. Има 3000 кубика вода и още смели решения.

*****

И киното пътува. София филм фест ще достигне до различни екрани това лято. В Плевен кинофиестата започва в петък с „Прокурорът, защитникът, бащата и неговият син. Хитовете на годината ще бъдат представени лично от звездите.


*****

Никога не мислим за бъдещето. То идва достатъчно бързо. Групата "Отговор 51" взима назаем мисълта на Айнщайн и я слага начело на общия си проект. В галерия "Юзина" изваждат някои видения от бъдещето. Името им пък е закачка към отговора на всички въпроси от „Пътеводител на галактическия стопаджия”

*****

Време е да се джазираме. "A to Jazz" е на линия.Специално за събитието пристига носителката на пет награди "Грами", Даян Рийвс. Джаз примата ще ни попее в Южния парк тази вечер, а в края на месеца има концерт в Сентръл парк, Ню Йорк. И още музикални величия са тук за фестивала - Бранфорд Марсалис квартет със специалното участие на Кърт Елинг . Специална програма има за малките, и едно нововъдение - велогардероб. Изобщо, както сочи името - от всяка буква има изненада.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Няма опасност от замърсяване на въздуха от пожара на сметището в Шумен
​Няма опасност от замърсяване на въздуха от пожара на сметището в Шумен
Турските власти освободиха Ахмет Несин, подкрепял прокюрдски вестник
Турските власти освободиха Ахмет Несин, подкрепял прокюрдски вестник