НОВИНИ

Жители на Чернево продължават с протестите срещу депото за отпадъци

Жители на село Чернево излязоха на пореден протест срещу изграждането на депо за отпадъци близо до домовете им, което да обслужва топлоцентралата “Девен”. Малко преди обяд те затвориха за половин час пътя между Девня и Суворово заради твърдението на председателя на единия инициативен комитет за референдум, че е бил заплашван с физическа саморазправа, ако не се откаже от кампанията.

БНТ2-Варна
от БНТ2-Варна
20:50, 10.11.2017
Чете се за: 00:43 мин.

Валентин Георгиев заяви, че вчера е бил причакан пред дома си от работещи в местна онлайн медия. По думите му, те са го заплашили с физическа саморазправа, ако не се откаже от кампанията против изграждането на депото за отпадъци.

Валентин Георгиев, председател на инициативния комитет за референдум в село Чернево: В противен случай щял съм да бъда смачкан, имали заповеди от партийни централи, пречел съм им.

В началото Георгиев каза, че не познава тези хора, но след това призна, че става въпрос за Димитър Димитров от местния информационен сайт. Председателят на втория инициативен комитет за референдум Ивайло Петров заяви, че в понеделник ще се срещне с хората, заплашвали Георгиев, за да “се разберат”.

Ивайло Петров, председател на втория инициативен комитет за референдум в село Чернево: А преди няколко години като имаше пак такива, нали пак бяха идвали да ви бият нещо?
- И те се объркаха. После съжалиха доста.
- Така ли? Какво стана с тях.
- Някъде се пръснаха.
- Изчезнали са?
- Най-вероятно да.

Димитър Димитров заяви, че е бил при Георгиев заради журналистическо разследване дали кампанията му против изграждането на депото има политически цели. Според Димитров, агресорът в ситуацията е бил Георгиев и затова е подал жалба в полицията още същия ден.

От районното управление на МВР във Варна заявиха, че по случая се работи.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
САЩ са затегнали контрола върху храните, които идват от други страни
САЩ са затегнали контрола върху храните, които идват от други страни
БНТ получи награди на 17-ия медиен фестивал „Българската Европа“
БНТ получи награди на 17-ия медиен фестивал „Българската Европа“