НОВИНИ

182 нови случая на COVID-19 в Северна Македония

Емилия Запартова
от Емилия Запартова
17:44, 19.06.2020
Чете се за: 00:42 мин.
Балкани

Близо 8 милиона и 600 хиляди са заразените с коронавирус по света. Съединените щати и Бразилия са начело в статистиката. В Европа най-много инфектирани има във Великобритания и Испания. В съседна Северна Македония за един ден са регистрирани 182 нови случая. В Турция също има увеличение на броя на положителните случаи на COVID-19.

Носенето на маски в Истанбул, Бурса и Анкара е задължително. Утре ще бъде наложен полицейски час заради студентските изпити в Турция. В страната има увеличение на случаите на COVID-19 - дневният брой в 15-милионния Истанбул е около 600.

В Северна Македония, заразените също не намаляват. Повечето са в Скопие. Регистрирани са над 40 огнища в цялата страна. Очаква се увеличение на заразените през следващите 10-15 дни заради проблеми при събирането на данни, като предоставяне на несъществуващ адрес, телефон или електронен адрес.

Репортаж на телевизионния канал Евронюз показва пусти туристически места в Гърция въпреки началото на сезона. Очаква се стартирането на самолетните полети от чужбина.

Вирусът е открит в отпадните води на Милано и Торино още през декември 2019-та година или два месеца преди на 20-ти февруари да бъде обявен първият официално болен в Италия. Подобни следи са открити и в района на Болоня на 29-ти януари тази година.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Няма да бъдат затегнати противоепидемичните мерки (ОБЗОР)
Няма да бъдат затегнати противоепидемичните мерки (ОБЗОР)
Полицията разчита на феновете да спазват противоепидемичните мерки на Дербито
Полицията разчита на феновете да спазват противоепидемичните мерки на Дербито