НОВИНИ

20 години затвор за син, умишлено убил майка си

години затвор син умишлено убил майка
Снимка: pixabay.com/
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
16:03, 16.11.2021
Чете се за: 01:35 мин.
У нас
Слушай новината

44-годишен мъж, умишлено убил майка си, получи 20 години лишаване от свобода, съобщиха от прокуратурата. Постановено е наказанието да се изтърпи при първоначален строг режим.

Подсъдимият Р.М. живеел с майка си Р.Ц. в жилище в град София, ж.к. "Дианабад". Мъжът злоупотребявал с алкохол и често влизал в конфликти с майка си.

На 10 март 2019 година вечерта между подсъдимия и жената възникнал конфликт, при който майката отправила поредна забележка към сина си по повод злоупотребата с алкохол.

Около 23.00 часа, носейки нож, обвиняемият влязъл в стаята при майка си и започнал да нанася удари с ножа в областта на горната част на тялото ѝ. По този начин Р.М. умишлено умъртвил Р.Ц. чрез нанасяне на прободно-прорезни и порезни наранявания. Смъртта се дължи на засягане на жизненоважни органи и остра травматична кръвозагуба.

Деянието е извършено по особено мъчителен за Р.Ц. начин. Жертвата е имала възможност да осъзнава случващото се и да изпитва силни болки и страдания. Деянието е извършено при условията на домашно насилие, тъй като е предшествано от системно упражняване на психическо насилие.

Подсъдимият е на 44 години, със средно образование, безработен и осъждан. Присъдата подлежи на обжалване и протест пред Софийския апелативен съд.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Първите трима българи отпаднаха на старта на Световното по карате
Първите трима българи отпаднаха на старта на Световното по карате
ВАС потвърди нищожността на разрешителното за строителството в местността Алепу
ВАС потвърди нищожността на разрешителното за строителството в местността Алепу