НОВИНИ

20 години затвор за Викторио Александров заради убийството на жена му и едногодишната му дъщеря

Иво Никодимов
от Иво Никодимов
09:27, 20.01.2021 (обновена)
8866
Чете се за: 03:30 мин.
У нас
Слушай новината

20 години затвор получи Викторио Александров. През есента на 2018 г. мъжът уби жената, с която живеел на семейни начала и едногодишната им дъщеря. Александров ще излежава наказанието си при първоначален строг режим.

Убийството предизвика широк обществен отзвук, а присъдата днес възмути присъстващите в съдебната зала, които я определиха като крайно несправедлива.

Виторио Александров се призна за виновен по всички обвинения

С присъдата си съдът прие за доказано, че на 29 октомври 2018 година, около 14.00 ч., в дома им, в столичния квартал "Надежда", Викторио е убил Дарина с два изстрела в главата. Същият ден, само че късно вечерта в изоставена постройка край София, по същия начин, отнема живота и на 1-годишната си дъщеря Никол.

-БНТ: Викторио, как приемаш присъдата?

Справедлива ли е тази присъда?

-БНТ: Защо мълчите?

Как възприемате тази присъда, справедлива ли е според Вас?

- Може ли да се намери справедливост за две убийства, отговори Валя Министерска, майка на убитата Дарина.

Иван Иванов, адвокат на семейство Министерски, определи присъдата като несправедлива и допълни, че ще обжалват на по-горна инстанция.

"Явно за българските институции беше по-важно публично да обявят, че живота на двама човека струва 20 години", каза още майката на Дарина.

В края на делото, Викторио призна вината си за двойното убийство. Пред съда обясни, че с Дарина имали проблеми във взаимоотношенията си заради нейните родители. Твърди още, че бил подлаган на тормоз от бащата на убитата млада жена.

Родителите на Дарина, както и нейни приятелки и съученички, описаха съвсем различна картина, според която жертвата била подлагана редовно на домашно насилие от страна на Викторио.

"Нямам обяснение, едва ли има нормален човек, който може да си обясни. Вярваме в институциите, но това е необяснимо, каза Георги Министерски, баща на убитата Дарина.

СГП протестира незабавно присъдата на Виторио Александров

Като неправилна, незаконосъобразна и несправедлива присъдата беше определена и от прокуратурата, която я протестира още час след произнасянето й. Според държавното обвинение Викторио Александров е с висока степен на обществена опасност.

Действал е хладнокръвно и хладнокръвно е причинил умишлено смъртта на 23-годишната жена. Легнал е да спи с дъщеря си. При идването на органите на реда хладнокръвно и умишлено е застрелял детенцето на една годинка и една седмица. Била е в безпомощно състояние, тя е спяла, обясни Антоанета Панчева, прокурор в СГП.

Пред следващата инстанция прокуратурата отново ще настоява за доживотен затвор без право на замяна. Със същото искане присъдата ще обжалват и родителите на Дарина.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пожар в дома на възрастна жена от Шумен
Пожар в дома на възрастна жена от Шумен
Ричард Алибегов: Ресторанти, кафета, сладкарници ще отворят на 1 февруари
Ричард Алибегов: Ресторанти, кафета, сладкарници ще отворят на 1 февруари