НОВИНИ

Примата на балет "Арабеск" с двоен юбилей на сцената

Галя Крайчовска
от Галя Крайчовска
22:48, 19.01.2021
Чете се за: 01:42 мин.
Още
Слушай новината

Примата на балет "Арабеск" Теодора Стефанова ще отпразнува два юбилея на сцената. Празничният спектакъл на 21 януари ще събере звездите на балета с фрагменти от хитови спектакли.

50 лични години и 30 на сцената за Теодора Стефанова. Казва, че е доволна и щастлива, когато погледне назад през годините.

Балет "Арабеск" ще я поздрави с фрагменти от спектакъла "Viva la classica" - "Лебедово езеро". Колегите от Музикалния театър поемат щафетата с изненади от мюзикъла "Чикаго".

"Решила съм да направя един букет от звезди. Един коктейл от звезди на балета, така че да се опитам да върна усмивките и надеждата на хората. Ако лекарите са на първа линия и лекуват телата, ние да излекуваме душите на хората, защото е тежко.", признава Теодора Стефанова.

На празника тя ще танцува в "Дон Кихот" - спектакъл, направен специално за нея от Боряна Сечанова.

Често в нейните роли има намигване. И в юбилейната вечер ще лекува душите.

21.01.2021 не е случайна дата. Това ще бъде нещо като втори празник на балета. А главната героиня Теодора Стефанова, с новата роля на репетитор, разкрива тайните на танца и на младите си колеги.

Единственото нещо, което мога да им дам като съвет и мога да им преподам, работейки определени стилове и спектакли е: "Много ви моля, дайте си сърцето на публиката".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Предимно слънчево днес, температурите се повишават
Предимно слънчево днес, температурите се повишават
Тръмп в последното си обръщение като президент: Горд съм, че не започнах нови войни
Тръмп в последното си обръщение като президент: Горд съм, че не започнах нови войни