НОВИНИ

Предстои затопляне

bnt avatar logo
от БНТ
20:52, 19.01.2021
Чете се за: 02:27 мин.
У нас
Слушай новината

Слънчево и вече не чак толкова студено беше времето днес в страната. Следобедните температури в Северозападна България достигнаха 5-6 градуса, но все още имаше и места с отрицателни стойности, като Русе и Свищов например.

Утре дневните температури ще се повишат още и максималните ще са между 3° и 9°. Отново ще бъде предимно слънчево, с временни увеличения на облачността в източните райони.

Тази нощ на отделни места в котловините и низините видимостта временно ще бъде намалена, защото на запад ще е почти тихо, докато в източната половина от страната ще духа умерен югозападен вятър. Минималните температури утре ще са между минус 8° и минус 3°.

В планините облачността ще е променлива, в сутрешните часове - често значителна, но ще е почти без валежи. Температурите по-върховете вече няма да са толкова ниски, както през изминалите дни и максималните ще са около минус 10 градуса.

Затопляне предстои и в курортите, в Банско температурата ще е положителна, а в Боровец и Пампорово малко под нулата. Времето, обаче ще е по-ветровито, с умерен и силен западен вятър.

Затопляне и навсякъде на Балканите. В южните райони от полуострова ще бъде слънчево, докато над северните ще има валежи от сняг, по западното крайбрежие - от дъжд. Облачно и дъждовно ще бъде и на Пиренеите, както и във Великобритания и Западна Европа, където температурите ще се повишат и ще бъдат по-високи от обичайните за това време на годината.

Ще продължи затоплянето и у нас в близките дни. И утре ще бъде слънчево, сутринта - на места с мъгли. В петък ще започне увеличение на облачността и вечерта в крайните югозападни райони е възможно да превали дъжд. През почивните дни ще преобладава облачно време, но главно в Южна и Западна България ще има слаби превалявания от дъжд. Ще духа силен югозападен вятър и вече и минималните температури в цялата страна ще са положителни, а дневните в много райони ще надхвърлят 10°.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Димитър Илиев е футболист №1 на България за 2020 г.
Димитър Илиев е футболист №1 на България за 2020 г.
Нова услуга - библиомат дава книги на читатели във Варна
Нова услуга - библиомат дава книги на читатели във Варна